چند نکته جالب درباره شیائومی که بد نیست بدانید
شیائومی شرکتی جذاب است که شنیدنیها و خواندنیهای زیادی دربارهاش وجود دارد. در این یادداشت میخواهیم چند نکته هیجانانگیز در مورد شیائومی – که احتمالاً نمیدانید – با شما به اشتراک بگذاریم. پیشنهاد میکنیم اگر کاربر یکی از محصولات شیائومی هستید یا قصد خرید محصولات شیائومی را دارید، تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
دانستنیهای جالب درباره شیائومی
خوشبختانه ما در دورهای زندگی میکنیم که پیشرفتها و دگرگونیهای زیادی را در حوزه فناوری، بویژه موبایل و گجتهای دیجیتال شاهد بودهایم. از گوشیهای بزرگ نوکیا تا تغییرات شگرف در اپل را دیدهایم. در این سالها بسیاری شرکتهای فناوری شکل گرفتهاند که در کوتاهزمانی به غولهای بزرگ دنیای دیجیتال تبدیل شدهاند. شیائومی نیز یکی از همین غولهای جوان و تازهنفس است. در اینجا به نکاتی جالب درباره شیائومی اشاره میکنیم تا بیشتر با این برند تجاری آشنا شوید.
نام شیائومی
شیائومی در لغت بهمعنای برنج و ارزن است؛ که مفاهیم زیادی را در دل خود جای داده است. انتخاب چنین اسمی برای یک برند تجاری نشان میدهد که شیائومی میخواهد پیش از حرکت به سمت هدفی بزرگ، از گامهای کوچک شروع کند؛ آموزهای که از فرهنگ بودایی گرفته شده است.
«Mi» هم مخفف کلمه «Mission Impossible» به معنی مأموریت غیرممکن است (که هم میتوان برداشت مفهومی از آن داشت و هم بهعنوان اسم فیلم به یادش آورد.) انتخاب این مخفف برای نشان دادن موانعی است که عبور از آنها غیرممکن بهنظر میرسید؛ اما تیم می از آن گذشتهاند. به احتمال زیاد، اینها را نمیدانستید. همینطور گفته شده که Mi اشارهای است به مخفف عبارت Mobile Internet (اینترنت موبایل)
شیائومی اپل چینی
این لقب را همان سالهای اول فعالیت شیائومی، روزنامهنگاران چینی به این برند دادند و نوشتند، شیائومی به خاطر «تولید گوشیهایی زیبا و مقرون به صرفه به ویژه برای جوانان چینی و طبقه متوسط این کشود» اپل چین است.
اما این روزها دیگر خیلیها به دلیل اینکه طراحیهای شیائومی به شدت ساده، ظریف و مینیمالیستی هستند آن را اپل چین میدانند. بله، شیائومی حتی همان حسی را در میان چینیها به وجود آورده که محصولات اپل در آمریکاییها برانگیخته است با این تفاوت که حالا شیائومی با سرعت زیادی در حال بالا رفتن از نردبان احساسات مردم در جهان است.
شیائومی خودش را محدود نکرده به گوشیهای همراه و حالا هر جا که اپل رفته باشد، یک قدم از آن جلوتر است. هیچ بعید نیست که در مدت کوتاهی، سرچهای گوگل از کالاهای هوشمند اپل، به شیائومی تغییر کنند.
نماد شیائومی
نماد دوستداشتنی برند شیائومی خرگوش کوچکی است به نام میتو که کلاه یوشکانا به سر دارد. خرگوش برند Mi یک ستاره قرمز و شالگردنی به همین رنگ دارد. قشنگ نیست؟
در میان بسیاری تلاش کردهاند نشانههای موجود در این خرگوش را به سیاست ربط دهند. مثلا میگویند، ستارهای که روی کلاه خرگوش می نقش بسته یا در مدح و یا حتی در ذم ساختار کمونیستی حاکم در چین طراحی شده است. با این حال مسئولان شیائومی هیچ وقت به این حرفها توجه نکردهاند و به آنها واکنشی نشان ندادهاند.
فروشگاه ها
شیائومی در کمتر نقطهای از جهان فروشگاه حضوری دارد. بیشتر فروشگاههای حضوری این برند در چین و سنگاپور هستند و در سایر کشورها تعداد فروشگاههای شیائومی شاید به تعداد انگشتهای یک دست هم نرسد. در واقع شیائومی همه محصولاتش را به صورت آنلاین میفروشد. همین کار به آنها کمک کرده است تا هزینههای اضافی را حذف و بتوانند همچنان برچسب مقرون به صرفه را برای خودشان حفظ کنند. بله، دقیقا با یک تیر دو نشان زدهاند.
تبلیغات
علاوه بر اینها، شیائومی به هیچ وجه تن به تبلیغات سنتی نداده است. آنها اصلا دنبال تأیید برندشان از طرف سلبریتیها نبودهاند. تا حالا شده در فیلمی ببینید که یکی از شخصیتها گوشی شیائومی داشته باشد؟ استفاده نکردن از این روشهای سنتی برای همه این سوال را ایاد کرده که پس چه طور شیائومی با این سرعت به شهرت رسید؟ آیا واقعا قیمت مناسب در کنار کیفیت خوب این قدر تاثیرگذارند؟
رکوردهای شیائومی
شیائومی تا امروز رکوردهای زیادی را شکانده است. اولین بار که شیائومی همه را شوکه کرد در هند بود که طی دو ثانیه، ۴۵ هزار گوشی Mi 3 فروخت! فقط در دو ثانیه! شیائومی اما سال ۲۰۱۴ برای اولین بار رکورد سرعت فروش گینس را شکست. آنها تنها در یک روز ۲٫۱ میلیون گوشی همراه فروختند و اسمشان را در گینس ثبت کردند.
بار دوم این شرکت در سال ۲۰۱۷ رکورد فروش را در حالی شکاند که در کمتر از ۱۱ ساعت، شمار بیشتری از محصولاتش را فروخت. در رویداد دیگری در تاریخ ۲۱ دسامبر ۲۰۱۹ شیائومی با برپایی رویدادی به نام Mi-Stery Box در مرکز تجارت جهانی نیویورک رکورد گینس را برای جعبهگشایی همزمان ۷۰۳ محصول شکست.
یکی از جدیدترین رکوردهایی که شیائومی برجای گذاشت، انقلابی در صنعت گوشیهای هوشمند محسوب میشود. این شرکت با معرفی Mi 11 Pro، دو رکورد جهانی را شکست و به اولین تولیدکننده گوشی همراهی تبدیل شد که گوشی را با اتصال برق ۲۰۰ وات در سه دقیقه و ۲۳ ثانیه از صفر به ۵۰ درصد رساند و در هشت دقیقه به طور کامل شارژ کرد. شارژ باتری این گوشی در آزمایش بیسیم ۱۲۰ واتی، شارژ ۵۰ درصد آن هفت دقیقه طول کشید در حالی که در ۱۵ دقیقه ۱۰۰ درصد شد.
ارتباطات گوگلی
از ۹ پست کلیدی در شیائومی، سه نفر کسانی هستند که پیش از این در گوگل بودهاند. آیا میان مشکلات این روزهای گوگل با شیائومی و این موضوع ارتباطی وجود دارد؟ نمیدانیم؛ فقط میدانیم برخی تکنولوژیهای گوگل مثل لنزهای دوربین گوگل، در برخی محصولان شیائومی استفاده شدهاند ولی اینکه آیا این کار ارتباطی به مدیران سابقا گوگلی شیائومی دارد را نه. هر چه باشد این را میدانیم که آدمهای کاردرستی در شیائومی هستند که توانستهاند از خاک برخیزند.
فناوری دوربین های شیائومی
ظاهرا دوربینهای شیائومی از فناوریای بهره میبرند که شما را جذابتر نشان میدهند. در عکسهای سلفی بد میافتید؟ نگران نباشید؛ شیائومی حواسش به شماست. با شیائومی عکسهای اینستاگرامتان بیعیب و نقص خواهد بود.
شیائومی مشخصا اعلام کرده است که از طراحی مدار ویژه و Indium Tin Oxide -ITO- برای کاهش اندازه پیکسل و افزایش شفافیت صفحه نمایش گوشی هوشمند در مقابل دوربین سلفی استفاده میکند و استفاده از این فناوری به کیفیت دوربین سلفی بسیار کمک کرده است.
سنگاپور؛ پایگاه بینالمللی شرکت شیائومی
شیائومی، سنگاپور را را بهعنوان مقر و دفتر بینالمللی خود انتخاب کرده؛ چرا که به کیفیت بازخوردهای این کشور نسبت به گوشیها و خدماتش اطمینان دارد. چرا؟ خب، سنگاپور را همه بهعنوان بازاری حرفهای میشناسند و همین، دست بالا را در صنعت موبایل و فناوریهای دیجیتال به شیائومی میدهد.
درباره لوگو شیائومی
لوگو شیائومی در دل خوذ یک کلمه پنهان کرده است. اگر این نشان را وارونه کنید، یکی از کاراکترهای زبان چینی را میبینید که معنی «قلب» میدهد؛ یک ابتکار وافعی در طراحی لوگو!
بازطراحی امسال لوگو شیائومی، ساختار قبلی آن را دستنخورده گذاشت و فقط طراحی آن را بهبود بخشید. مثلاً از تیزی زوایای کل لوگو، چه حروف و چه مربع اطراف آن کاسته شده؛ سایهروشنها دقیقتر و خطوط سفید حروف، شفافتر شدهند.
دیدگاهتان را بنویسید